Budgetvriendelijk op reis: iedereen verdient vakantie

Vlaanderen Vakantieland is er voor iedereen – ook voor wie een beperkt budget heeft. Wist je dat er in Vlaanderen heel veel initiatieven bestaan om mensen die om allerlei redenen niet op reis kunnen gaan toch hun vakantie te gunnen? Met het platform Iedereen Verdient Vakantie wil Toerisme Vlaanderen iedereen de kans geven om van een vakantie in eigen land te proeven. Want daar hebben we allemaal recht op!

Wat is Iedereen Verdient Vakantie?

Bij Iedereen Verdient Vakantie kunnen mensen met een laag inkomen terecht voor betaalbare vakanties of daguitstappen, alleen of in groep. Het is een uniek en bijzonder netwerk van toeristische aanbieders en sociale organisaties die een korting voorzien voor mensen met een beperkt budget. Van ezels knuffelen op een ezelboerderij in Poperinge of een kajakvaart in de Kempen tot een bezoek aan het Atomium of het Fotomuseum Antwerpen: er zit vast wel iets tussen dat helemaal jouw ding is. Wil je graag een paar dagen op vakantie? Dan kan je in het aanbod van vakantieverblijven zoeken naar een toffe overnachtingsplek. Je kan kiezen voor een hotel of b&b, maar ook voor een volledige vakantiewoning, een camping of een bungalow in een vakantiepark.

Het volledige aanbod aan uitstappen, vakantieverblijven en georganiseerde vakanties kan je hier bekijken. Op de website vind je ook tips om goedkoper te reizen met de trein of de bus, of een lijstje van sociale restaurants in Vlaanderen en Brussel waar je lekker én goedkoop kan eten.